Onze openingstijden: ma. t/m vrij. van 09:00-13:00 uur en van 14:00-17:00 uur.

Testament laten opmaken

Een testament opstellen kan allerlei redenen hebben. We horen vaak dat mensen zich zorgen maken over het hele opstelproces van een testament. Het laten opmaken van een testament hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Op een eenvoudige wijze leg je al heel veel vast.  

Hoe werkt een testament?

Er zijn een aantal redenen waarom het interessant kan zijn om een testament op te laten maken. De grootste reden voor veel mensen zijn zorgen over wat er na hun dood allemaal moet gebeuren. Wie komt het huis opruimen? Wie wikkelt de erfenis af? In andere gevallen zijn er zorgen over de erfbelasting, waarbij mensen het niet prettig vinden dat er veel belasting wordt geheven over het geld dat zij in hun leven hebben verdiend. Ook hier zijn in een testament oplossingen voor te vinden. Tot slot geeft een testament je de kans om de regie in eigen handen te nemen. Heb je bijvoorbeeld geen goede band met je familie en wil je daarom zelf bepalen wie er van je erft? Dat leg je vast in een testament. In de wet staat een basisregeling, maar die geeft je niet alle houvast die je wilt. Er zijn een aantal regels over wie je mag uitsluiten van je testament. Als jij niet wil dat iemand geld erft, kun je dat vaak wel regelen. Daarnaast kun je ook goede doelen opnemen in je testament.  

Hoe pakt NKVDL dat aan?

Het is gelukkig eenvoudig om een testament op te laten stellen. Het is een proces van drie stappen:

1. Een intakegesprek

Dit kan digitaal of telefonisch, maar ook gewoon bij ons op kantoor. In dit eerste gesprek praten we over al jouw wensen en zorgen.

2. Het adviesdocument

Na het intakegesprek gaat de notaris aan de slag. Het resultaat: een adviesdocument, met een voorlopig testament. Dit document krijg je opgestuurd, en je hebt dan alle tijd om het rustig door te nemen. De tweede afspraak is een paar weken later.

3. Tekenen

Tijdens de tweede afspraak spreek je het adviesdocument helemaal door met de notaris. Ben je tevreden over de inhoud? Dan kun je het document direct tekenen. Mis je nog zaken? Dan mag je die gewoon toevoegen. Na het ondertekenen is het testament direct geldig. Je krijgt het digitaal of op papier mee naar huis. Wij zorgen voor de registratie in de landelijke registers.

Helder in

juridische zaken